De Demmink-zaak: al sinds 1998 'af en aan' op TV

18-03-2014

Lange tijd deed de Nederlandse TV er het zwijgen toe als het ging om de Demmink-zaak. Toen EenVandaag op 17 oktober 2013 aandacht besteedde aan de artikel-12 procedure, aangespannen door twee Turkse jongens die zeggen door Demmink misbruikt te zijn, was het al meer dan 2 jaar geleden sinds Demmink serieuze aandacht kreeg in RTL Nieuws. EenVandaag maakte een uitstekende reportage waarin een aantal zeer geloofwaardige mensen aan het woord kwamen: zoals EenVandaag op de eigen website aankondigde: "Wim van de Pol, hoofdredacteur van Crimesite.nl vertelt over zijn diepgravende onderzoek naar Demmink. Adele van der Plas, jurist van de tot levenslang veroordeelde Turkse Koerd Hüseyin Baybasin en drijvende kracht achter de zaak tegen Demmink, vecht al jaren voor vervolging."

http://youtu.be/g8VO81-nBdE

De Nederlandse media zijn moeilijk in beweging te krijgen als het om Demmink gaat: het lijkt erop dat Justitie daar nog altijd de hand in heeft. Meermalen haalden zorgvuldig voorbereide, onthullende reportages op het laatste moment de TV niet omdat verslaggevers een halt werd toegeroepen door hun superieuren. Wat die superieuren bewoog is niet altijd duidelijk, maar het is bepaald niet uitgesloten dat justitie de media bij herhaling onder druk heeft gezet. Opmerkelijk is in dit verband het stilzwijgen van het NOS Journaal, dat de Demmink-zaak al jarenlang totaal negeert en kennelijk ondergeschikt acht aan zelfs de meest triviale komkommer-onderwerpen.

Hieronder een selectie van vele eerdere, opmerkelijke en onthutsende onthullingen in televisierubrieken, die veelal geen vervolg kregen. De uitzendingen zijn in volgorde van 'nieuw' naar 'oud' weergegeven:

In het RTL Nieuws van 6 september 2011: "De 63-jarige hoogste ambtenaar van het ministerie van Justitie wordt beschuldigd van verkrachting en seksueel misbruik van twee Turkse kinderen..."

http://youtu.be/_bi1bjKCkXM

Op 11 maart 2009 publiceert het web-TV-kanaal JDTV een interview met Advocate Adèle van der Plas over de aangifte van de Turk Mustafa Y. tegen Demmink.

Op 19 mei 2009 gaat JDTV de confrontatie aan met Demmink en legt deze op video vast.

Op 13 juni 2007 bericht Een Vandaag zelfs dat een Kamermeerderheid zich zorgen maakt over de integriteit van Demmink, na een "opeenstapeling van aantijgingen" over het misbruik van jonge kinderen. SP Tweede-Kamerlid Krista van Velzen vindt dat de man op non-actief gesteld moet worden, Aleid Wolfsen (PvdA) sluit zich hierbij aan.

Op 13 april 2007 besteedt Een Vandaag aandacht aan de zaak. Aanleiding is een Turks rapport waarin opnieuw beschuldigingen van pedofilie worden geuit jegens Demmink. Demmink zou sinds 1995 chantabel zijn en dit zou blijken uit een geheim rapport van de Turkse overheid dat advocate Van der Plas in handen kreeg. Minister van Justitie, Hirsch Ballin, ziet nog altijd geen reden om maatregelen te nemen.

Op 17 maart 2004 komt Twee Vandaag op televisie terug op de zaak. Justitie maakte kort daarvoor bekend Frank L., die aangifte tegen Demmink had gedaan, te zullen vervolgen wegens valse aangifte. In deze reportage o.a. een exclusief interview met Frank L.

NOVA gaat in oktober 2003 in op publicaties in de Gay Krant en Panorama aan het adres van een "zeer hoge justitie-ambtenaar van het hebben van seks met jonge jongens":
NOVA, Henk Krol beschikt over 16 onafhankelijke belastende verklaringen over seksfeesten in Weest, deel 1 en deel 2.

De advocaat van Demmink, Harro Knijff, reageert in NOVA op 15 oktober 2003 op de berichten. Hier klinkt ook de reactie van minister Donner, die beweert dat "het allemaal onzin is". De verklaringen over de beruchte Pinokkio-bar in Praag, waar jonge jongens voor hoer spelen, liegen er echter niet om.

Het NOS Journaal maakt op 5 november 2003 melding dat Gay Krant en Panorama plotseling diep door het stof zijn gegaan omdat zij "op basis van onbetrouwbare bronnen" zouden hebben bericht. De reactie van Minister Donner, dat er "nog geen begin van bewijs is", en dat "geen spoor van rook, laat staan van vuur" wordt echter "een overdrijving" genoemd. Het NOS Journaal meldt (op 02:12 in het onderstaande fragment) dat Demmink "in de gesprekken met Panorama en Gay Krant achter gesloten deuren heeft toegegeven seks te hebben gehad met jonge homo's en dat hij niet altijd vroeg hoe oud ze waren":

http://www.youtube.com/watch?v=qrnZpV1LR8I&tracker=False

De actualiteitenrubriek Netwerk neemt in april 1998 een onthutsend kijkje achter de schermen van kinderprostitutie in Nederland. Daarin gaat het onder meer over de hoge 'ambtenaar Joris' en diens misselijkmakende praktijken:
Netwerk, 20 april 1998, deel 1
Netwerk, 20 april 1998, deel 2
Netwerk, 20 april 1998, deel 3

Zie verder nog:
reportage over het onderzoek van de Rijksrecherche naar aanleiding van het belastende Turkse rapport, en over het feit dat Demmink gewoon in functie blijft terwijl hij al meer dan 10 jaar onder vuur ligt.

‹‹ Naar het overzicht

Reageer


 
Volg de Demminkdoofpot via RSS

De laatste Demmink tweets

Adam Curry over Demmink, en de verboden radio uitzending.... https://t.co/VFd7pN5YpL

@SanderSchimmelp Postzegels verzamelen. Dat doet Joris Demmink ook. Hij is een pedofilatelist. Kinderpostzegelverzamelaar

@rblommestijn Heeft die Aalbersberg geen link met Joris Demmink , zal vast een trouwe volgeling zijn

Zo gaat het ook in ons gave nederland @MinPres toch #demmink https://t.co/pnDWsg3aXH

@NOS Nemen jullie #Demmink ook gelijk mee!

Klopt zowel de kinderhandel als de oorganen van kleine kinderen leverde de pedowereld veel geld op...#Rutte #Demmink https://t.co/LKZYxasp95

@KikixxxxYoyo @Symph0ny3 Nou als je je eigen een beetje hebt ingelezen in Demmink en de satanische rituelen die onz… https://t.co/M06rG0H4fY