Waarom deze site?

Secretaris-generaal Joris Demmink van het ministerie van Justitie wordt al jarenlang beschuldigd van pedopraktijken. Desondanks is hij in 2002 op deze hoge positie benoemd en gehandhaafd. Als een onderwijzer, badmeester of sportleider wordt beticht van pedo-neigingen, duiken politici er meteen bovenop. Met in hun kielzog de media.

Maar als de hoogste justitie-ambtenaar van Nederland stelselmatig onder vuur ligt, duiken diezelfde politici weg. Met in hun kielzog het overgrote deel van de media. Als Berlusconi beschuldigd wordt van seks met minderjarige meisjes is dat groot nieuws in Nederland, tegelijkertijd wordt gezwegen over de beschuldigingen aan het adres van Demmink. Géén onderzoek. Géén discussie. Géén verweer. Géén publiciteit. Geheel passend in de lijn van minister Donner die met droge ogen beweert: Er is geen sprake van rook. Laat staan van vuur.

Naar aanleiding van het gevecht van Chipshol met de overheid ontving ik in 2009 van klokkenluiders uit de recherchewereld een verzegelde envelop met een verontrustende mededeling:

“Ik heb zelf eerder uit zeer betrouwbare bron vernomen dat sprake is van een groot pedofielen netwerk in Den Haag. Daarin zou niet alleen genoemde s-g Joris Demmink betrokken zijn maar veel meer hoge topambtenaren en politici.” (Meer daarover in mijn Voor- en Nawoord op deze site).

Na diepgravend onderzoek (van een voormalig topambtenaar van Justitie, een onderzoeksjournalist en de Stichting Klokkenluiders) heb ik in 2010 in een oplage van 10.000 stuks een boek daarover uitgebracht: De Demmink Doofpot.

De media hebben – een enkele uitzondering daargelaten – geen aandacht aan mijn boek besteed. Journalisten beamen dat het onderwerp mede op instigatie van hogerhand wordt gemeden. De enkeling die er tóch induikt, kan rekenen op tegenwerking en intimidatie. Zo werd NOS journalist Jeroen de Jager na mijn persconferentie over De Demmink Doofpot van de zaak gehaald. De blokkade gaat zelfs zó ver dat sinds 2011 ook mijn advertenties over Demmink (die in 2010 wel werden geplaatst) door landelijke kranten worden geweigerd. O.a. door de Volkskrant, NRC Handelsblad en de Telegraaf.

Dat Demmink in 2002, toen hij al jaren in opspraak was, door Donner benoemd is tot hoogste ambtenaar van Justitie en sindsdien ondanks meerdere aangiftes kan aanblijven is verontrustend. Donner, diens opvolger Hirsch Ballin en ook de huidige Justitie-minister Opstelten stellen dat er niets aan de hand is. Recent nog gaf Opstelten in een brief aan emeritus hoogleraar Wiek Slagter aan geen enkele actie te zullen ondernemen. Verontrustend is ook dat Kamerleden passief blijven en zelfs niet reageren en de media zodanig geïntimideerd worden dat ze inmiddels mijn advertenties weigeren.

Teneinde te voorkomen dat dit schandaal in de Doofpot blijft, heb ik op 22 februari 2011 deze website gelanceerd teneinde:

  • u te informeren over het Demmink-dossier;
  • u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen;
  • u te activeren zelf zoveel mogelijk van uw relaties door te verwijzen naar deze site.

Uw (re)acties zie ik met belangstelling tegemoet.

Drs. J. Poot (86)
Oprichter Chipshol-groep (1986) en Eurowoningen (1960)

PS. Een lezer van De Demmink Doofpot schreef mij:
“De wereld is niet slecht door slechte mensen, maar door goede mensen die niets doen.”

Reageer


 
Volg de Demminkdoofpot via RSS

De laatste Demmink tweets

Gedraai #VVD bevalt ons absoluut niet. Maar @MinPres, we BLIJVEN en laten #Justitie niet door u en de liberale uwen ontmantelen. #Demmink

Die @TruthHitsEvery1 is verdraaid goed op de hoogte van vooral de ins en ook wel outs van zaak # Demmink. Volgen?!

Tamarix-plantsoen @Talk2Myra Weer eens wat anders dan het Anne Frank-Plantsoen #Demmink https://t.co/QaSdeJZDfJ

#Demmink vraagt in ieder geval geen bonnetje tijdens zijn duistere uitstapjes. #fail @vvd https://t.co/XTLqohESUE

@wmiddelkoop Even precies. Het echte schandaal in de zaak Demmink is het opblazen van het Rolodex onderzoek. Smerige doofpot.

#demmink #demminkdoofpot Advocaat Turkse jongens wil alsnog rechtszaak Demmink https://t.co/I1v4Is4hGI #doofpot

@wmiddelkoop Hoezo een pot nat? Demmink is toch brandschoon? 😉

De liberale roep om Van der Steur te vervangen door Demmink, wordt almaar luider.

@emileroemer Bent u ook zo fel in zaak #Demmink? Horen we de #SP nauwelijks over.

@APechtold Wij hoorden u iets zeggen over #doofpot. En hoe fout die zijn. Wat doet #D66 aan #Demmink-doofpot?

Kan Demmink die van der Steur niet gewoon vervangen? #1potnat

Vanavond spoedberaad #Minerva waarschijnlijk....welk maffialid schuiven we nu naar voren? #vandersteur #opstelten #Demmink #rutte

PvdA: positie Van der Steur mogelijk op het spel - https://t.co/1c7mLPsr7w # teeven #demmink #Baybasin #rutte #rolodex en zo voort en voort.