Waarom deze site?

Secretaris-generaal Joris Demmink van het ministerie van Justitie wordt al jarenlang beschuldigd van pedopraktijken. Desondanks is hij in 2002 op deze hoge positie benoemd en gehandhaafd. Als een onderwijzer, badmeester of sportleider wordt beticht van pedo-neigingen, duiken politici er meteen bovenop. Met in hun kielzog de media.

Maar als de hoogste justitie-ambtenaar van Nederland stelselmatig onder vuur ligt, duiken diezelfde politici weg. Met in hun kielzog het overgrote deel van de media. Als Berlusconi beschuldigd wordt van seks met minderjarige meisjes is dat groot nieuws in Nederland, tegelijkertijd wordt gezwegen over de beschuldigingen aan het adres van Demmink. Géén onderzoek. Géén discussie. Géén verweer. Géén publiciteit. Geheel passend in de lijn van minister Donner die met droge ogen beweert: Er is geen sprake van rook. Laat staan van vuur.

Naar aanleiding van het gevecht van Chipshol met de overheid ontving ik in 2009 van klokkenluiders uit de recherchewereld een verzegelde envelop met een verontrustende mededeling:

“Ik heb zelf eerder uit zeer betrouwbare bron vernomen dat sprake is van een groot pedofielen netwerk in Den Haag. Daarin zou niet alleen genoemde s-g Joris Demmink betrokken zijn maar veel meer hoge topambtenaren en politici.” (Meer daarover in mijn Voor- en Nawoord op deze site).

Na diepgravend onderzoek (van een voormalig topambtenaar van Justitie, een onderzoeksjournalist en de Stichting Klokkenluiders) heb ik in 2010 in een oplage van 10.000 stuks een boek daarover uitgebracht: De Demmink Doofpot.

De media hebben – een enkele uitzondering daargelaten – geen aandacht aan mijn boek besteed. Journalisten beamen dat het onderwerp mede op instigatie van hogerhand wordt gemeden. De enkeling die er tóch induikt, kan rekenen op tegenwerking en intimidatie. Zo werd NOS journalist Jeroen de Jager na mijn persconferentie over De Demmink Doofpot van de zaak gehaald. De blokkade gaat zelfs zó ver dat sinds 2011 ook mijn advertenties over Demmink (die in 2010 wel werden geplaatst) door landelijke kranten worden geweigerd. O.a. door de Volkskrant, NRC Handelsblad en de Telegraaf.

Dat Demmink in 2002, toen hij al jaren in opspraak was, door Donner benoemd is tot hoogste ambtenaar van Justitie en sindsdien ondanks meerdere aangiftes kan aanblijven is verontrustend. Donner, diens opvolger Hirsch Ballin en ook de huidige Justitie-minister Opstelten stellen dat er niets aan de hand is. Recent nog gaf Opstelten in een brief aan emeritus hoogleraar Wiek Slagter aan geen enkele actie te zullen ondernemen. Verontrustend is ook dat Kamerleden passief blijven en zelfs niet reageren en de media zodanig geïntimideerd worden dat ze inmiddels mijn advertenties weigeren.

Teneinde te voorkomen dat dit schandaal in de Doofpot blijft, heb ik op 22 februari 2011 deze website gelanceerd teneinde:

  • u te informeren over het Demmink-dossier;
  • u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen;
  • u te activeren zelf zoveel mogelijk van uw relaties door te verwijzen naar deze site.

Uw (re)acties zie ik met belangstelling tegemoet.

Drs. J. Poot (86)
Oprichter Chipshol-groep (1986) en Eurowoningen (1960)

PS. Een lezer van De Demmink Doofpot schreef mij:
“De wereld is niet slecht door slechte mensen, maar door goede mensen die niets doen.”

Reageer


 
Volg de Demminkdoofpot via RSS

De laatste Demmink tweets

Docters van Leeuwen, wie kent hem niet? Maar handelen in drugs.....het staat er lees meer. #IRT #Demmink #Sorgdrager https://t.co/hXjmpF9RS7

Het is een kwestie van tijd @FffMachiavelli @GeaVanDerVeen De @telegraaf als hoeders van VenJ #Demmink #Teeven doofpotten moeten geruimd.

@markbaaijens Het is wat griezelig. google: Demmink/Paul de leeuw. :-)

@links_huftertje @NUnl Komt aardig in de buurt van een doofput gevalletje ............... Hoe gaat het eigenlijk met #Demmink ? .

@schrijver @Teletekst ze hebben niet allemaal een Demmink-paspoort

Waarom u beter niet de politie kunt bellen als u op de hoogte bent van een misdrijf >>> http://t.co/kJQvirFO6w #Demmink

@ton_aarts @hopeloes @geertwilderspvv Joris Demmink, kinderverkrachter ;)

Ondertussen geniet #demmink van de aandacht die naar de vluchtelingen gaat .. nog iets gehoord van de zaak rond deze pedoverdachte ???

Nee maar! En nu #Demmink? Of is dat teveel gevraagd van onze ruggegraatlozen? https://t.co/4gCKhFhToG

JDTV Nieuwsbullet: Nieuw boek over affaire #Baybasin verschijnt in nov... http://t.co/BVPeUVN1vn #Demmink

@RHvL88 Tsja, het zou me niks verbazen als #Demmink een kindbruidje heeft getrouwd en zijn huwelijk wel legaal moet blijven.

Gaan ze Demmink eindelijk aanpakken? https://t.co/OQENCoBGIh

@telegraaf hebben ze allebei hun troefkaarten #Demmink en #Baybasin weer ingezet? #toneelspel !

Nieuw boek over affaire #Baybasin verschijnt in november #demmink http://t.co/zGPasoGrCA