Demmink te druk voor getuigenverhoor, maar niet voor een feestje

27-04-2016

Hij ging liever borrelen dan getuigen in de kindermisbruikzaak waarvoor hij door de rechtbank was opgeroepen. Demmink schaamt zich blijkbaar nergens meer voor en voelt zich duidelijk onaantastbaar. Wie anders had het in zijn hoofd gehaald te melden dat hij de hele week verhinderd was op te draven voor het getuigenverhoor, om donderdag wél tijd te hebben voor een borrel in de hoogste kringen, bij de uitreiking van de Four Freedoms Award aan Angela Merkel in Middelburg?

Zowel De Telegraaf als het AD merken op dat de volle agenda van Demmink wel zeer selectief te interpreteren is.

Martin de Witte, advocaat van Bart van Well die de getuigenverhoren heeft aangevraagd, vindt het onvoorstelbaar: "Meneer Demmink heeft via zijn advocaat laten weten de hele week van de getuigenverhoren verhinderd te zijn. Als hij borrels en recepties laat voorgaan boven een getuigenverhoor, dan is mijn cliënt daar niet blij mee. Iedereen in Nederland heeft een getuigplicht. In zijn positie heeft de heer Demmink bovendien een voorbeeldfunctie."

De Witte kan zich beste valide redenen voorstellen om af te zeggen: "Eén getuige komt later omdat die een heupoperatie heeft ondergaan. Dan is het logisch dat je niet kunt komen." Bij Demmink ligt het duidelijk anders: "Sommigen zullen zeggen dat het een tactische reden is om eerst te horen wat anderen zeggen, voordat hij zelf moet getuigen. Maar dat weet ik niet. Hij zal er wel geen zin in hebben gehad, anders maak je wel tijd vrij," aldus de advocaat.

‹‹ Naar het overzicht

Reageer


 
Volg de Demminkdoofpot via RSS

De laatste Demmink tweets

@Brayden_Demmink simmer down, i think we both know ive been to more rodeos in my lifetime

@NL_Journalist @telegraaf nee, hij was geen homo. Hij kwam wel op voor #Demmink kliek... en oranje kliek. Trek uw conclusies.

@Brayden_Demmink we* are good

@OlifaNT @Crazii_Dutch Zo in lijn met Joris Demmink hier in NL. Rueb. Salomons. https://t.co/RtB8ApVPpY Ik heb ook… https://t.co/SXvMyJKpR0

Hoe in de reacties de link naar Kafka, Demmink en een socialistische heilstaat wordt gelegd is dan wél weer heel bi… https://t.co/RLNmbhrBXA

@TruthHitsEvery1 https://t.co/iF66spGwrj Wat is die Demmink toch een smeerpijp. Overal wordt hij in verband gebracht met smerige zaakjes.

@jangajentaan Hij heeft de ogen van Demmink.