Bontes onjuist geïnformeerd, nieuwe Kamervragen

25-05-2015

Kamerlid Louis Bontes (VNL) stelt dat oud-minister Opstelten hem onjuist heeft geïnformeerd over de kosten van de verdediging van de oud-SG van Justitie, Joris Demmink. Deze is al sinds 2004 op kosten van de belastingbetaler verdedigd tegen de aanhoudende beschuldigingen van kindermisbruik, door gerenommeerde en peperdure advocatenkantoren als Wladimiroff en de Brauw Blackstone Westbroek. RTL Nieuws bracht eerder vandaag het nieuws dat de advocatenkosten in de Demmink-zaak veel hoger zijn dan Opstelten heeft gemeld. Bontes is direct in de pen geklommen en heeft, zo meldt RTL Nieuws in een vervolgbericht, opnieuw Kamervragen gesteld aan Opsteltens opvolger Van der Steur.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie liet aan RTL Nieuws eerder vandaag weten dat de kosten voor de landsadvocaat niet gezien moeten worden als kosten die door Demmink gemaakt en gedeclareerd zijn. In een reactie aan RTL Nieuws spreekt Bontes van een 'dwaalsluier'. "Dit is een onzinreactie. Het was gewoon geen antwoord op mijn vraag. Het geeft het gevoel van een doofpot. Ik ben geen complotdenker, dus ik zeg niet dat het een doofpot is. Maar dit voelt niet goed."

Met de nieuwe Kamervragen die Bontes heeft ingediend wil hij van de minister onder meer weten: "Waarom heeft u de kosten die door de landsadvocaat in rekening zijn gebracht vanwege de affaire Demmink niet gemeld bij de beantwoording van onze Kamervragen d.d. 10 december 2014?" en "Bent u het met ons eens dat het niet uit te leggen is aan de belastingbetaler, dat een ex-topambtenaar die verdachte is in een zedenzaak, op een dergelijke manier wordt bijgestaan? Zo neen, waarom niet?"

‹‹ Naar het overzicht

Reageer


 
Volg de Demminkdoofpot via RSS

De laatste Demmink tweets

@Brayden_Demmink simmer down, i think we both know ive been to more rodeos in my lifetime

@NL_Journalist @telegraaf nee, hij was geen homo. Hij kwam wel op voor #Demmink kliek... en oranje kliek. Trek uw conclusies.

@Brayden_Demmink we* are good

@OlifaNT @Crazii_Dutch Zo in lijn met Joris Demmink hier in NL. Rueb. Salomons. https://t.co/RtB8ApVPpY Ik heb ook… https://t.co/SXvMyJKpR0

Hoe in de reacties de link naar Kafka, Demmink en een socialistische heilstaat wordt gelegd is dan wél weer heel bi… https://t.co/RLNmbhrBXA

@TruthHitsEvery1 https://t.co/iF66spGwrj Wat is die Demmink toch een smeerpijp. Overal wordt hij in verband gebracht met smerige zaakjes.

@jangajentaan Hij heeft de ogen van Demmink.