De pedo-ring om de nek van Westminster

30-07-2015

"Stelt u zich voor: een pedofielennetwerk dat jarenlang kinderen misbruikt en mishandelt in een reeks VIP-bordelen. Stelt u zich dan eens voor dat de leden van dit netwerk politici waren, mensen van inlichtingendiensten, diplomaten en hoge ambtenaren. Dat het dus een pedonetwerk was in het hart van de macht, dat heeft kunnen voortbestaan dankzij 30 jaar lang gesaboteerde onderzoeken en cover-ups, en onbestraft is gebleven." Zo opent een artikel op ForeignPolicy.com. Een uiterst lezenswaardig artikel over de recente ontwikkelingen in het omvangrijke VIP-pedoschandaal in Groot-Brittannië, dat echter verzuimt nog één vervolgvraag te stellen: stelt u zich eens voor dat dit pedonetwerk nog steeds bestaat, dat ook de media er een rol in spelen en dat het misschien wel sterker is dan ooit. Niet alleen in Groot-Brittannië maar ook in andere landen, zoals Nederland. Bekijk dit filmpje nog eens. En huiver: When Child trafficker's rule a nation

https://youtu.be/nmeYiR-yyS4

Moeilijk te geloven? Ja, ook ForeignPolicy.com schrijft: "Dit klinkt als een preview voor het volgende seizoen van een gothic horror-serie als True Detective. Maar in werkelijkheid is het een langslepend, schokkend schandaal dat Westminster en de Britse regering achtervolgt. De meeste, maar niet alle daders en verdachten zijn dood, maar de gedachte dat machtige kringen hun invloed hebben uitgeoefend om te voorkomen dat deze afschuwelijke misdaden werden bestraft is moeilijk te verteren. Tot voor kort werd dit alles immers gezien als fantasieverhalen of een paranoïde samenzweringstheorie."

In Groot-Brittannië is de zaak eindelijk aan het rollen gekomen, nadat het sinds medio jaren 80 meermalen met kracht terug onder tafel is geschoven. De Britse minister van Binnenlandse Zaken Theresa May heeft nu gezegd: “Er lijkt sprake te zijn geweest van een cover-up. Ik kan niet hier staan en zeggen dat het Home Office hierbij niet betrokken was in de jaren 80 en daarom ben ik vastberaden om de waarheid boven water te krijgen." May gelastte direct een onderzoek en werd onmiddellijk in verlegenheid gebracht toen de eerste twee mensen die in de onderzoekscommissie werden benoemd direct weer moesten opstappen omdat ze te nauwe banden hadden met het te onderzoeken 'establishment'. Inmiddels is het onderzoek alsnog op gang gekomen. Een onafhankelijke politiecommissie onderzoekt 14 verschillende claims van cover-ups. Een aantal beschuldigingen is al uiterst geloofwaardig gebleken.

Of er ooit gerechtigheid komt zal moeten blijken, maar de Britten zijn in elk geval doordrongen van de ernst en tonen nu de politieke wil om minstens 3 decennia duistere praktijken aan het licht te brengen. Dat is een ontwikkeling waar we in Nederland nog altijd met smart op zitten te wachten. Het lijkt erop dat onze politici er geen belang bij hebben dat de ware omvang van de affaire-Demmink aan het oppervlak komt.

‹‹ Naar het overzicht

Reageer


 

Laatste reacties

Volg de Demminkdoofpot via RSS

De laatste Demmink tweets