Huffington Post noemt Demmink 'A Powerful Pedophile'

26-11-2012

"Jerry Sandusky bij Penn State University, Jimmy Savile bij de BBC en ook Joris Demmink bij het ministerie van Justitie in Nederland. Waarom hebben al deze organisaties pedofielen steeds in bescherming genomen?" Dat vraagt de Huffington Post zich af in een reportage van 26 november 2012. Bekijk de reportage hier.

De vergelijking met Jimmy Savile, rond wie een complete beerput is opengegaan bij de BBC, spreekt in Nederland tot de verbeelding omdat die zaak hier ook uitgebreid in het nieuws geweest. Savile was een bekende TV-persoonlijkheid met een status die hem in contact bracht met regeringsleiders, met het Britse koningshuis en die hem hoge onderscheidingen opleverde. Niet alleen een Britse ridderorde, maar ook een pauselijke ridderorde, "Knight Commander of the Order of Saint Gregory the Great", die hem in 1990 werd toegekend door paus Johannes Paulus II.

Savile is al overleden en dreigt postuum alsnog zijn onderscheidingen te verliezen. Bij het afscheid van Demmink lag een koninklijke onderscheiding voor de hand, maar die lijkt -mogelijk toch onder druk van alle belastende verklaringen en aanwijzingen- achterwege te zijn gebleven, hoewel Justitie tot nog toe heeft geweigerd hierover commentaar te geven. Alles over Demmink wordt blijkbaar het liefst zo diep mogelijk in dezelfde doofpot weggestopt.

In Nederland dringt toch langzamerhand de vraag zich op hoe lang het nog stand kan houden om net te doen of er niets aan de hand is en ook nooit is geweest. De Huffington Post verwijst naar de dure les die in Amerika is geleerd na de arrestatie van voetbalcoach Sandusky. Dit enorme schandaal op Penn State University leidde ertoe dat in Florida een nieuwe wet werd aangenomen, die het melden van seksueel misbruik verplicht stelt zodat universiteiten én individuen financieel en strafrechtelijk vervolgd kunnen worden bij het niét melden van verdenkingen van misbruik. In Nederland worden niet alleen mensen die verdenkingen tegen Demmink hebben geuit, maar zelfs degenen die zélf door hem zeggen te zijn misbruikt, niet serieus genomen en afgewimpeld. Advocate Adèle van der Plas voert een eindeloze strijd om de aangiften van haar cliënten fatsoenlijk in behandeling genomen te krijgen.

De machtspositie van Demmink, als hoogste baas van justitie, jeugdzorg, rechtspraak en noem zo maar op, heeft hem al die jaren in staat gesteld hetzelfde spel te spelen als Sandusky deed. Zoals Huffington Post omschrijft: "Jerry Sandusky built a sophisticated grooming operation, outsourcing to child-care professionals the task of locating vulnerable children—all the while playing the role of lovable goofball." Het enige waar de vergelijking wellicht mank gaat is dat Demmink zich nooit als 'lovable goofball' heeft gemanifesteerd, maar volgens mensen die hem van dichtbij kennen juist als iemand die over lijken gaat. Hij werd door The American Spectator tenslotte niet voor niets Europe's Jerry Sandusky genoemd.

Intussen wacht Nederland op de beantwoording van de Kamervragen van de CDA-Kamerleden Pieter Omtzigt en Peter Oskam. Die vragen gaan onder meer over de onbegrijpelijke ontkenning door Minister Opstelten dat Demmink in de jaren '90 ooit in Turkije zou zijn geweest. Dat zou hem een prachtig alibi verschaffen voor de beide verkrachtingszaken waarvoor aangifte tegen hem is gedaan. Alleen staat vrijwel vast dat hij in deze periode wel 13 keer in Turkije is geweest, onder meer uit hoofde van zijn functie als voorzitter van de zogenaamde K4 troika.

‹‹ Naar het overzicht

Reageer


 
Volg de Demminkdoofpot via RSS

De laatste Demmink tweets

@PieterOmtzigt Wil graag op de hoogte blijven vanaf wanneer je weer vragen gaat stellen over de zaak Pedo #demmink en Pedo #rutteaftreden

@l_adriaans En is pedofiel net zo als de adviseur van#Rutte #Demmink

16-01-2021 Bart van Well trapt voordeur in van Demmink https://t.co/SDyOZ5jFh1

@jndkgrf @Nachtzuster2 Die #ruttedoctrine genees je niet zomaar. Het hangt oa aan de #demminkdoctrine. Dat bewijst… https://t.co/xa1NbLEYRN

@PieterOmtzigt We willen Demmink vervolgd hebben

@HenryJP5 @Diplo_JV @YouTube en zijn partijconformiteit , poedel van rutte #Demmink

@dwarsdoeners @LievenBrekel @AanVolk Feit is dat Huib Plug de #Demmink #doofpot ter sprake bracht. Het is goed da… https://t.co/iMllVLlfBY

@DieTukkerfries Welke is nou eigenlijk Soros, welke is Demmink en waarom is nergens aangegeven wie Reptilian is? En… https://t.co/TLBYIRCxFZ

@beek38 Ik volg de macht van Turkije op Demmink al jaren. Het ruikt al jaren bijzonder onfris. Succes!