Louis Bontes vraagt door. Maar van wie moeten nu de ontwijkende antwoorden komen?

11-03-2015

De grote vraag is natuurlijk: wie moet er nú om de hete brij heen draaien? Voorlopig is het waarnemend minister van Veiligheid en Justitie, Stef Blok, die nieuwe Kamervragen van Louis Bontes (VNL) op zijn dak krijgt. Bontes heeft de vragen gesteld naar aanleiding van het bericht dat Turkije, in tegenstelling tot de beweringen van het OM, tegenover EenVandaag heeft verklaard wel degelijk mee te werken aan het onderzoek naar Joris Demmink. Katholiek Nieuwsblad zet de vragen op een rij.

Het is gissen naar de beantwoording van de vragen. Opstelten reageerde bijna standaard op het eind van de beantwoordingstermijn dat hij het niet ging redden binnen die termijn te antwoorden: dan duurde het nog eens een aantal weken. Dat zou Blok de tijd geven te wachten tot er een definitieve opvolger voor Opstelten is benoemd. De Kamervoorzitter kan nog gaan schrappen in de vragen, maar met haar VVD-achtergrond is dat kort voor de verkiezingen waarschijnlijk niet zo handig. En dan is er natuurlijk de brandende nieuwsgierigheid naar wie het stokje overneemt van Opstelten.

Er gaan stemmen op dat het een vakminister moet worden die ook in staat is het ambtenarencorps stevig onder de duim te houden. Denk dus aan een scherpe jurist, een VVD'er natuurlijk, liefst met een Minerva-achtergrond en dan ook nog iemand die per direct beschikbaar is. O, en van onbesproken gedrag is natuurlijk. Heeft iemand al aan Joris Demmink gedacht?

‹‹ Naar het overzicht

Reageer


 
Volg de Demminkdoofpot via RSS

De laatste Demmink tweets

@beek38 @ArmeZeeuw Goh hij herinnert het zich nu ineens wel? Van de week nog niet! Ook ff over Demmink affaire vrag… https://t.co/USHhkYStlt

@mbdenhaag Het doofpotje Demmink ken ik, klinkt niet raar nl zit er tot zn nek in

Pinokkio = misbruik van jongetjes. De bv van de advocaat die #Demmink verdedigde in 2014 heet #Pinokkio. Het salari… https://t.co/rxzI03iwII

Heeft Rutte al gereageerd inzake de affaire Demmink? https://t.co/UR0rtxjizs

@didi99727045 van dissel is betrokken bij pedomoord... klinkt raar....heeft ook met demmink te maken!!!

Graaf eens in de tuin van Demmink! Of in een plek in België. https://t.co/dHVOQsnuGI