Rechter verwerpt zwijgrecht Teeven: hij moet namen noemen!

01-05-2016

Fred Teeven moet van de rechter opnieuw getuigen over de Rolodexzaak, een politieonderzoek naar kindermisbruik onder hooggeplaatste ambtenaren in de jaren '90. Tijdens een getuigenverhoor op donderdag 21 april beriep Teeven zich herhaaldelijk op zijn zwijgrecht, en weigerde onder meer namen te noemen van hoge ambtenaren die deze onfrisse zaak 'in beeld waren'. De rechter heeft dat beroep nu verworpen: Teeven moet openheid van zaken geven.

Teeven stond met diverse anderen afgelopen week onder ede in een voorlopig getuigenverhoor aangespannen door misbruikslachtoffer Bart van Well (nu 43). Meer hierover in het AD.

Meer over dit getuigenverhoor in een eerdere publicatie van het AD.

‹‹ Naar het overzicht

Reageer


 
Volg de Demminkdoofpot via RSS

De laatste Demmink tweets

Die is van mijn buurman Jorris Demmink rouwstraat 13 Den Haag https://t.co/iLSu08zYys

OOK DE AUTO VAN JORRIS DEMMINK ? https://t.co/O9zeBtK8XH

Zet alle Zonden van jezelf links op een stuk papier en alle goede dingen (daden) rechts. Ruim dan de dingen op die links staan! #demmink

@NiemandsKnegt @frenkie4allll @KajsaOllongren In dat jaar werd Joris Demmink benoemd en Pim vermoord, maar misschien is dat toeval?

JORRIS DEMMINK !

Demmink steeds opnieuw de hand boven het hoofd gehouden. Donner zelf heeft daar wellicht aan te danken dat hij in 2… https://t.co/2TdQOniUGd