Washington Times: 'Secretary general of Dutch Ministry of Justice deserves jail'

14-09-2012

Op de website van The Washington Times verscheen op 14 september 2012 het artikel "Pedophilia should be a zero-tolerance crime" met het portret van Joris Demmink prominent in de header, en de niet mis te verstane subtitel 'Secretary general of Dutch Ministry of Justice deserves jail'. Het opiniestuk komt van de hand van Kwame Fosu, Policy Director voor het Rebecca Project for Human Rights in Washington. Fosu maakt de vergelijking tussen Demmink en Jerry Sandusky, die jarenlang ongestoord zijn gang kon gaan met het misbruik van kinderen tot hij in 2011 werd gearresteerd en 52 aanklachten voor zijn kiezen kreeg. Sandusky zit vast, stelt Fosu, maar Demmink gaat binnenkort met pensioen en zal naar verwachting Nederland ontvluchten om zich elders in de wereld opnieuw aan jonge jongens te vergrijpen.

De vergelijking is niet ver gezocht. "Beide mannen bezetten een positie met autoriteit bij de organisaties waar ze werk(t)en en beiden genoten aanzien. Hun misdaden konden worden weggemoffeld omdat hun slachtoffers niet voor vol werden aangezien, alsof ze zouden liegen of op persoonlijk gewin uit waren, versterkt doordat een paar goedbedoelende betrokkenen er niet in slaagden te doen wat ze moesten doen," schrijft Fosu.

"Net als in de Sandusky-zaak is ook bij Demmink de hulproep van slachtoffers genegeerd. Terwijl drie mannen hebben beschreven door welke persoonlijke hel ze zijn gegaan door toedoen van Demmink, in Nederland en Turkije, is geen enkele juridische actie tegen de secretaris-generaal ondernomen. Alle drie jongens hebben Demmink aangewezen als degene die hen heeft verkracht en misbruikt in bordelen in Nederland en Turkije, en zelfs in officiële regeringsauto's (!). Een echt onafhankelijk onderzoek is er niet gekomen."

Fosu hekelt verder dat de Nederlandse Ambassade in Washington beweert dat Demmink sinds 1986 nooit in Turkije is geweest: "Officiële reisdocumenten tonen aan dat hij sinds 1995 vijf keer in Turkije is geweest, wat grote vraagtekens plaatst bij de oprechtheid van onze bondgenoot Nederland. Zelfs verklaringen van een voormalige politiechef in Nederland en een politieman in Turkije dat Demmink een pedofiel is die zich aan jongens vergrijpt heeft tot niets geleid. Het is ronduit misdadig."

Fosu bevestigt het vermoeden dat advocate Adèle van der Plas onlangs uitsprak dat Demmink er binnenkort (hij gaat bijna met pensioen) vandoor zal gaan. "Zijn riante pensioen dat is veiliggesteld in New York stelt de secretaris-generaal in staat vrijelijk de wereld rond te reizen op jacht naar kleine jongetjes zonder zich te hoeven verantwoorden." Fosu wijst erop dat het Rebecca Project en medestanders op 27 augustus jl. een bespreking hebben gehad met Mr. H.P. Schreinemachers, plaatsvervangend directeur van de Directie Vreemdelingenbeleid (DVB), onderdeel van de Directie Europese en Internationale Aangelegenheden (DEIA) van het ministerie van ... Demmink. Hij blijft aandringen en actie voeren om Demmink achter de tralies te krijgen: "Waarom zit Sandusky in de bak terwijl Demmink vrijuit zijn gang kan gaan?"

‹‹ Naar het overzicht

Reageer


 

Laatste reacties

Volg de Demminkdoofpot via RSS

De laatste Demmink tweets