Opstelten kan (wil?) vragen over affaire Demmink niet tijdig beantwoorden

02-01-2015

Minister Opstelten heeft de Tweede Kamer, mede namens premier Rutte, laten weten dat hij de vragen van Groep Bontes/Van Klaveren over de affaire Demmink niet binnen de gebruikelijke termijn kan beantwoorden omdat "nog niet alle benodigde informatie ontvangen is". Je zou juist verwachten dat de minister alle informatie allang boven tafel zou hebben, omdat de zaak zó onverkwikkelijk is dat zijn positie ermee valt of staat. Het is bovendien niet de eerste keer in de Demmink-zaak dat Opstelten extra tijd nodig heeft om een antwoord in elkaar te knutselen. Het overkwam de Kamerleden Omtzigt en Oskam (CDA) in januari 2013, en later dat jaar overschreed Opstelten zelfs tweemaal de wettelijke termijn voor het beantwoorden van een WOB-verzoek.

De vragen van de Bontes en Van Klaveren leidden al eerder tot gesteggel, toen bleek dat Kamervoorzitter Van Miltenburg (VVD) een aantal vragen had geschrapt. Zij weigerde bovendien toe te lichten waarom. Bontes diende de vragen daarop nogmaals in.

Naar aanleiding van het vonnis van de rechtbank Rotterdam, dat de vloer aanveegde met Demmink's bezwaren tegen publicaties in het Algemeen Dagblad over zijn contacten met een jongenspooier, heeft Bontes bovendien gevraagd welke conclusie de regering hieraan verbindt.

‹‹ Naar het overzicht

Reageer


 
Volg de Demminkdoofpot via RSS

De laatste Demmink tweets

Die is van mijn buurman Jorris Demmink rouwstraat 13 Den Haag https://t.co/iLSu08zYys

OOK DE AUTO VAN JORRIS DEMMINK ? https://t.co/O9zeBtK8XH

Zet alle Zonden van jezelf links op een stuk papier en alle goede dingen (daden) rechts. Ruim dan de dingen op die links staan! #demmink

@NiemandsKnegt @frenkie4allll @KajsaOllongren In dat jaar werd Joris Demmink benoemd en Pim vermoord, maar misschien is dat toeval?

JORRIS DEMMINK !

Demmink steeds opnieuw de hand boven het hoofd gehouden. Donner zelf heeft daar wellicht aan te danken dat hij in 2… https://t.co/2TdQOniUGd